Tips voor jouw fotografie avonturen!


Fotografie is een mooie manier om stil te staan. Bewust te zijn van alles om je heen. Te waarderen wat er om je heen gebeurd en veranderd. Door vast te leggen wat jij mooi vindt, ontdek je iets van jezelf. Iets waar jij gelukkig van wordt en wat jou energie geeft.

Hoe mooi als kunt vastleggen waar jij blij van wordt en dit daardoor met andere kan delen.


Diafragma - Wat wil je precies scherp hebben?

Sluitertijd - Is het een stilstaand of bewegend beeld? (voor stilstaand minimaal 1/250, voor bewegend minimaal 1/600)

Iso - Gebruik je alleen als je het beeld lichter wilt maken


Maak jouw beelden interessant door natuurlijke elementen zoals bomen, bladeren en bloemen te gebruiken om meer diepte aan je foto's toe te voegen. En probeer eens een pantykousje over je lens te gebruiken, dit is echt heel mooi om portretten mee te maken.


Let niet alleen op het landschap in zijn geheel, maar kijk ook eens naar alle kleine details om je heen en blijf je bewust van interessante texturen, patronen, kleuren en vormen.


Blijf met je camera bewegen en zoeken voor het mooiste plaatje. Kijk van links naar rechts en probeer de foto ook eens van een hoger of lager standpunt te nemen.

"Embrace the imperfections, for they make your photos uniquely you."


Graag hoor ik jouw feedback over de cursus. Ik heb hieronder een korte vragenlijst bijgevoegd waarin ik benieuwd ben naar jouw ervaring en suggesties voor verbetering.


Mocht je in de loop van tijd nog andere vragen hebben, mag je mij altijd een berichtje sturen.

Ik help je graag op weg en ik hoop van harte dat deze hobby nog meer voor je mag gaan groeien en dat er binnenkort zelf geschoten beelden bij jou thuis aan de muur hangen!

"Stay wild, wander, and let your camera be your guide."